January 27, 2022+385 (0) 91 7694 015info@girandella-diving.com

Pozicije

Home / Pozicije
Ronjenje započinjemo sa šljunčane plaže. Odmah nakon ulaska na dubini od 7 metara nailazimo do ostataka parnog kotla koji leži u pijesku. Nakon kotla teren počinje lagano padati do dubine 13 m gdje počinje greben. Na početku grebena je “ulica hobotnica“ gdje u vrijeme parenja možemo naći do 10-tak hobotnica kako nas bezbrižno promatraju is svojih rupa.Roneći dalje na dubini od 20 m dolazimo do vrha grebena koji seže okomito do dubine od 40 m. Greben je dom mnogih morskim životinjama i organizmima od kojih su najbrojnija jata fratra, a na dubini od 40 m na pijesku možemo vidjeti poveće škrpine. Na sredini grebena nalazi se pećina iz koje nas hlap svojim ticalima znatiželjno istražuje. Na kraju grebena teren počinje blago rasti i dubina se smanjuje do 12 m po kojoj se vraćamo na plažu i društvo nam prave jata zubataca. Ova je lokacija pogodna za sve ronioce pa će isti užitak imati iskusni ronioci kao i početnici koji smiju roniti na malim dubinama.

Pozicija je također idealna za ronioce na dah.

Pozicija do koje se dolazi brodom za 10 min vožnje i koja je idealna za ronioce početnike.

Nakon ulaska u vodu na dubini od 4 m nalaze se velike stijene sa mnogobrojnim rupama i tunelima u kojima nailazimo  na rakove i orade koje se skrivaju od nas.U pijesku na dubini od 12 m leže jata trlji koje bezbrižno kopaju u potrazi za hranom. Na dubini od 20 m započinje greben na kojemu možemo pronaći raznoliko društvo riba . U rupama također možemo naći hobotnice.Nakon 30 min uživanja teren počinje blago rasti, dolazimo do dubine od 10 m prepunom morske trave u kojoj povremeno obitava morski konjić.Na kraju urona na dubini od 3 m prolazimo kroz tunel  koji pretvara vodu u široki spektar predivnih boja.

Pozicija je također idealna za obitelji sa djecom koji će uživati samo sa maskom i disalicom u istraživanju sa površine.

To je pozicija do koje se za 15-tak minuta dolazi iz našeg centra.

Nakon sidrenja, na platou, na dubini od 3 m započinjemo naše ronjenje. Krečući se lagano na istok od naše pozicije teren počinje lagano padati i dubina se povečava do 20-tak metara,gdje dolazimo na početak našeg grebena koji pada okomito do dobine od 40 m.Prateći greben sa naše lijeve strane možemo vidjeti bezbroj rupa i škrapa u kojima obitavaju ugori.Ovaj je greben dug oko 300 m, pa možemo dovoljno dugo uživati u istraživanju i fotografiranju velikih gorgonija, od kojih su neke velike i do 1 m. Na povratku na dubini od 25 m nailazimo na kanjon, dovoljno širok koji nas vodi sve do dubine od 12 m, gdje nas nakon izlaska iz kanjona, okružuju mali koralji ljubičaste boje.Dalje izron nastavljamo po vrhu grebena do naše brodice.

Ova je pozicija pogodna za sve ronilačke kvalifikacije, kao i za ronioce na dah i djecu.

Pozicija na koju se ide sa brodom udaljena od našeg ronilačkog centra cca 30 minuta.

Lina (Nueva Estramadura) najpoznatija olupina u Kvarnerskom zaljevu, sagrađena je u Engleskom brodogradilištu Newcastle 1879. godine.Dužina broda je 70 m ,širina 9 metara i visina 5 m . i materijal gradnje je željezo.Pogonio ga je klasični parni kotao koji je i danas vidljiv u unutrašnjosti broda.

U noći 14.01.1914. plovio je na relaciji Cardif – Rijeka kad je usred velike oluje i magle brod izgubio orijentaciju i udario u stijene blizu rt Pecanj. Posada je brod pokušala usidriti ali je u kratkom roku potonuo.

Brod leži u uvali 50-tak metara od obale  na dubini od 28 m gdje mu počinje pramac.

Nakon urona spuštajući se po konopu, nailazimo na dva velika admiralska sidra koja strše na pramcu broda.Brod je u cijeloj dužini otvoren tako da s lakoćom možemo ulaziti u brodska skladišta gdje se nalazi i rezervni propeler. Na sredini olupine nalazi se kapetanska kabina, kao i prostor sa parnim kotlom iznad kojega na boku leži brodski dimnjak na kojem se vidi veliko slovo G koje je zaštitni znak kompanije u kojem je vlasništvu bio brod.

Nakon kapetanske kabine dolazimo do granice od 40 m koja je  max dopuštena za sportske ronioce.!

Dalje slijedi još jedno brodsko skladište te na kraju na dubini od 51 m nalazi se kormilarsko mjesto gdje su još uvijek vidljivi ostaci kormila. Na kraju roneći ispod krme broda na dubinu od 52 m dolazimo do brodskog vijka koji je skriven u pijesku. Lagano se vračajući možemo opaziti jarbol kojeg obavija ribarska mreža i mnogo malih ribica koje bježe pred nama. Na kraju ronjenja na dubini od samo 3 m leži podvodna špilja koja je puna različite flore i faune.

Pozicija je zbog svoje dubine idealna za sve kategorije ronioca.

Cjenik

Cijene pojedinih tečajeva možete pogledati u cjeniku na našim stranicama. Za detaljne informacije, kontaktirajte nas.
Kontaktirajte nas

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.